Maak eenvoudig een afspraak

1.

Kies je soort massage.

2.

Kies je masseur.

3.

Kies een datum en tijd en boek!

Massage compleet

Bij deze massage kunt u kiezen uit de volgende behandelingen:

Cupping
Cupping massage is een behandelwijze uit de traditionele Chinese geneeskunde die gebruik maakt plastic bollen (cups). De cups worden met de open kant op de huid geplaatst en door middel van een vacuümpomp worden de cups vacuüm getrokken op de huid. Deze vorm van massage stimuleert de doorbloeding van weefsel en spieren zowel onder als in de huid. Toepassingsgebieden van de cuppingmassage zijn onder andere het opheffen blokkades, bindweefselmassage, triggerpoints en lymfedrainage. Cupping massage kan gebruikt worden voor een veelvoud aan klachten zoals pijn in spieren en gewrichten, rugpijn, hoofdpijn, migraine, nekpijn, schouderpijn en verklevingen.

Magnesium
De Zechsal producten die gebruikt worden bij massage (de gels en de magnesiumolie) zijn puur natuur. Naast het natuurlijke magnesium is er een cocktail van (minuscule) sporenelementen aanwezig in dit oeroude zout.

De inzet van Zechsal bij (sport)massage verhoogt de intensiteit én het effect van de behandeling:

Zechsal ontspant: Het lichaamseigen magnesium van Zechsal komt via de huid direct in het interstitium. Daar is het op cellulair niveau vrijwel onmiddellijk actief, wat een diepe ontspanning geeft.

Zechsal verlicht: Zechsal is goed voor de werking van de spieren en zorgt voor sterke botten.

Door de extra ontspanning kunnen trigger points nog beter behandeld worden.

De magnesiumgel wordt meestal gebruikt om een deelpakking te geven. Hiermee krijgt het lichaamsdeel een boost aan magnesium binnen. De gelpakking wordt onder andere toegepast bij pezen (bv. achillespees) en gewrichten (knie, enkel, schouder etc.). Smeer het betreffende lichaamsdeel in met een laagje gel en dek dat af met folie of een warme doek. Laat ca. 20 minuten intrekken en spoel af.

Fasiabehandeling
De fascia vormt een netwerk dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omhult. Het vormt een eenheid en zorgt ervoor dat alles met elkaar verbonden is. Tevens geeft de fascia mechanische steun, bescherming tegen druk, maar zorgt o.a ook ervoor dat structuren soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen. In het verleden werd in vele therapievormen uitsluitend gebruik gemaakt van spiertechnieken, maar aan de fascia werd weinig aandacht gegeven.

De fasciaspanning wordt beïnvloed door het autonome zenuwstelsel. Een innerlijke rust vermindert onze lichaamsspanning, maar stress kan echter de spanning van onze fascia verhogen. We mogen dus gerust stellen dat de fascia de verbinding vormt tussen lichaam en psyche. Fasciaverklevingen en te weinig fasciabeweging zijn een mogelijke oorzaak voor de daling van onze coördinatieve vaardigheden en kunnen vele klachten veroorzaken.

Doormiddel van verschillende technieken met fascia tools worden de verklevingen losgemaakt.

De behandeling wordt samen met u en de masseur besproken wat het beste bij uw klachten past.
Tijdens de massage kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Scroll naar boven